Van buitenbeentje tot comfy IK,,

Van buitenbeentje tot comfy IK,,

Een maandje geleden, na het spotten van eindeloos veel skateboarders die in het net doorbrekende zonnetje aan het skaten waren, bedacht ik dat ik dat ook wel eens wilde proberen. Nou heb ik misschien een keer op een skateboard gestaan en dat was niet bepaald succesvol maar zonder te knipperen was t besluit genomen: let’s go skateboards! Binnen no time had ik een board gefixt via een vriendin en een vriend van me was al vastberaden om me als pupil onder z’n hoede te nemen. 
Zo gezegd zo gedaan, nu een maand later ben ik pro en skate ik overal op, af, onder en naartoe . . .
 I WISH!  Op dag 1 werd me verteld “dit is de moeilijkste sport om te leren” HUH oepsie hahaha he was toch al te laat want ik was instant fan van skaten!
Gelukkig hou ik ook van een uitdaging en guess what, alles is zo vreselijk moeilijk dat de kleinste wins al heel, maar dan ook gewoon heel, goed voelen haha. Het is een moeizaam en heel leuk proces! Heerlijk buiten een beetje skaten en oefenen en iedereen staat klaar om je te helpen en te juichen als iets lukt. Een hele welkome community in deze beperkte sociale contacten tijden. 
Nou moet ik zeggen dat ik bij skateboarden meteen aan van die coole alternatieve bois en girls denk en dit klopt ook best wel maar dit bracht ook een leuk inzicht met zich mee. De eerste keer dat ik met mijn maatje naar het skatepark ging voelde ik me namelijk best een beetje een buitenbeentje. Dit kwam niet omdat ik echt beginner beginner skater was (/BEN*) maar vooral omdat ieder zo’n uitgesproken stijl heeft en helemaal chill daarin is dat ik me een beetje out of place voelde. 
Dit vervloog al snel nadat ik met andere skaters ging socializen en later kwam het inzicht, de enige reden dat ik een buitenbeentje was, was omdat IK dat dacht. Niemand anders had dat idee, en zelfs al dachten ze “gare chick in d’r skinny jeans” dan nog kan ik hun gedachten niet weten dus wat als ik ervanuit ga dat ik er helemaal bij hoor? Nou, dan betekend dat dat alles mogelijk is en ik helemaal comfy mezelf kan zijn daar! 
Als je nou ooit in de gym komt, een skatepark of waar dan ook, en je denkt “aiii misschien is dit niet helemaal mijn plek” dan MAAK er jouw plek van! De werkelijkheid of het geloof waarin jij leeft of de bril waardoor je naar je omgeving kijkt, creëert grotendeels (al dan niet helemaal) wat je ziet en ervaart. Dus switch naar die bril of dat geloof waar jij je sterker door voelt en de rest volgt. 
Be the change you wish to see in the world is niet voor niets een bekend spreekwoord. In dit geval bedoel ik vooral live the change and you will change your world. 
Skateboarden is letterlijk vallen en opstaan en 100000x hetzelfde proberen tot het lukt, wees een doorzetter en zorg dat je in alles wat je doet lekker comfortabel jezelf bent! En zoek je nog een nieuwe hobby? Ik kan skateboarden zeker aanraden 😉 
Tot de volgende blog!
Geschreven door @Amy ruiters 
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.