Stralen met de feestdagen: ideaalbeeld en Ik

Stralen met de feestdagen: ideaalbeeld en Ik

Ahhhh de feestdagen. Een tijd van samen zijn, fancy dinertjes, glitters en glamour en natuurlijk de meest perfecte foto’s op social media. Dat is natuurlijk helemaal niet per se de realiteit. Iedereen heeft zijn eigen tradities en wensen en mag delen wat hij/zij wil. Helaas zijn de ideale plaatjes soms erg confronterend met een eigen realiteit. De laatste jaren is er een enorme opkomst van influencers die “het echte” willen laten zien en dat is niet zomaar. We worden namelijk flink beïnvloed door alles wat we waarnemen en dus ook de media. De perfecte beelden kunnen worden waargenomen als waarheid en het naleven hiervan kan een pijnlijk proces zijn wanneer het niet hetzelfde blijkt. 

En wat is dan “de manier”… soms is het lastig om je eigen droombeeld of überhaupt “goed” of “fout” te creëren in een maatschappij waarbij we constant nieuwe input krijgen van prachtige beelden. Hier hebben wij mensen gelukkig wel iets voor en ik noem het “zintuigen en bewustzijn”. Laat die telefoon even links liggen en doe je ogen open. Kijk om je heen, naar je mede mens en, als oefening om eens even andere input te creëren, denk dat heeeeel expres bij ieder die je ziet “Oh wat ben jij een fantastisch mooi mens!”. Of je deze gedachte nou “gelooft” of niet, dat maakt niet uit, het is een oefening om even voorbij het standaardmodel van mooi te gaan. 

Want wat vind je mooi? Hoe vind je dat jij eruitziet? Ik kan je nu al zeggen, je bent fantastisch mooi! Er is geen goed of fout, wij maken het mooi zijn zelf. Dus waarom zou je niet gewoon jezelf als prachtig zien?! En begrijp me niet verkeerd, ik vind mezelf mooi maar vind het moeilijk om ooit te zeggen dat ik meer of minder mooi ben dan een ander. Er is geen rangorde van de mooiste naar niet mooi… En ik vind het veel te leuk om te leven vanuit het idee, mijn geloof en mijn eigen overtuiging dat ik mooi ben! Kijk maar eens de film “I feel pretty” prachtige comedy maar met een mooie gedachte erachter. 

Dus als jij je glitter en glamour jurkje of je gekke kersttrui straks aantrekt voor de feestdagen (of wie weet kies je dit keer je trainingsoutfit van Lola) ga dan even voor de spiegel zijn en geef jezelf een complimentje. En als je dan toch spiekt naar die prachtige modellen die de “ideaal plaatjes” delen, wens ze dan ook die liefde toe die jij jezelf ook gunt. Je mag namelijk zijn wie je bent en worden wie je wil zijn! Vrolijke feestdagen allemaal! 

 

Liefs,

Amy

Terug naar blog

2 reacties

Hoi
Precies zo als jij het schrijft is het echt. Iedereen is mooi op zijn en haar eigen manier ❤ onzekerheid zit tussen je oren door op een positieve manier na je zelf tekijken zal dat als sneeuw voor de zon verdwijnen. Rondingen zijn hot😍
Liefs patricia

Patricia_lilly_hocher

Wat een leuke mail. Het doet goed om vlak voor de feestdagen te horen te krijgen dat iedereen perfect is op zijn manier. Zelf doe ik ook zeer hard aan body positivity naar mijn vrienden en familie toe.

Fleur Martens

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.