Druk, druk, druk...

Druk, druk, druk...

De afgelopen winter is een uitdaging geweest voor ons allemaal! Tijdens de lockdown komen we onszelf op een nieuwe manier tegen en is het belangrijker dan ooit tevoren om goed voor onszelf te zorgen. Zelfs in deze periode betrapte ik mezelf erop dat als vriendinnen vroegen: Hoe gaat het met je? Mijn antwoord vaak was: Druk, druk, druk!

Terwijl de wereld dicht was voelde ik nog steeds wat stress. Ik bleef druk in de weer met mijn werk, mijn studie en natuurlijk met het maken van leuke tekstjes voor Lola! ;) Er is niets mis mee om lekker bezig te zijn, maar het is heel erg belangrijk om genoeg rustmomentjes voor jezelf te nemen tijdens een drukke dag. Bijna 30% van de Nederlanders heeft last van klachten die veroorzaakt worden door te veel stress. Een stressgevoel kan leiden tot slaapproblemen, slechte concentratie en uiteindelijk ook tot een minder gezond lijf!

Niets is zo fijn als lekker in je vel zitten, daarom heb ik voor mezelf wat tips gevonden om de stress buiten de deur te houden. Met een paar kleine veranderingen kun jij je dag ook helemaal zen doorbrengen! 🧘🏼‍♀️  

 • Doe 1 ding tegelijk.

Wist je dat multitasken helemaal niet bestaat? Als je met meerdere dingen tegelijkertijd bezig bent, switcht je brein telkens van het één naar het ander. Dat kost super veel onnodige energie. Vul je gedachten met wat je aan het doen bent, andere dingen komen later!  

 • Ga naar buiten.

Je hebt er misschien niet altijd zin in, maar duw jezelf de deur uit! Natuurlijk daglicht en frisse lucht zijn een boost voor je humeur en helpen je om je hoofd helder te maken. Eet je lunch in het zonnetje of loop een blokje om. 

 • Maak lekker eten voor jezelf.

Het hoeft niet moeilijk te zijn: Gooi wat groente en fruit in een blender of bouw een killer sandwich voor jezelf. Aandacht voor wat je in je lichaam stopt resulteert in goede energie! 

 • Plan je rustmomentjes.

Tijdens een drukke dag lijkt het soms alsof je helemaal geen tijd hebt om rust te nemen. Plan daarom die kostbare momentjes voor jezelf van te voren in. Ze zijn net zo belangrijk als die ene meeting :)

 Het fijne van ontspannen zijn is dat het aanstekelijk werkt.

Met jouw goede humeur kun je ook anderen inspireren om meer rust te nemen en lief te zijn voor zichzelf. Hoe kom jij tot rust tijdens een drukke dag? Deel jouw tips en tricks hieronder met ons in een reactie!

@Geschreven door Appel van Randen

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.