🎄 December: genietend en gezond  at hoeft héus niet tonnetje rond! 🎄 - Lola's sportswear

🎄 December: genietend en gezond at hoeft héus niet tonnetje rond! 🎄

🎄🤶🏾 December: genietend en gezond  dat hoeft héus niet tonnetje rond! 😉
Mennn, het is alweer decémber! Ongelooflijk, wat is er gebéurd met de tijd? Twee keer knipperen en het is alweer 2021. Maar niet voordat we eerst méga veel gaan genieten van kaarsjes, gezelligheid en...
heel.veel.lekker.eten!!!!! Voor de één is dat iets om naar uit te kijken. Voor de ander levert dat stress op.
Deze bourgondiër én emotie-eter begrijpt dat als geen ander!
Ben je net zo goed bezig met opletten dat je voedzaam eet en dat je niet te veel en niet te weinig eet:  staan er opeens schoénen vol kruidnoten, bómen vol kerstkransjes en fléssen vol wijn voor je neus! Vind je het moeilijk jezelf in de hand te houden? Geen paniek. Ik geef je vier héél praktische tips om genietend, zonder stress de komende weken door te komen.
- 1. Eet elke dag minimaal 500 gram groente.
Groente zit vól met vezels, die er onder ander voor zorgen dat je je verzadigd voelt. Hoe meer je je verzadigd voelt, hoe beter je jezelf in de hand kunt houden.
Én zoveel groente zorgt ervoor dat je je goed over jezelf voelt. Wanneer we ons goed voelen, zijn we minder geneigd écht te veel te eten, omdat we geen vervelende gevoelens hoeven te compenseren.
- 2. Eet eiwitten bij elke maaltijd.
Ook eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel én ze zijn heel belangrijk voor ons lichaam. Ze worden ook wel de bouwstenen van ons lichaam genoemd. We gebruiken ze bij héél veel processen in ons lichaam. Wanneer ons lichaam goed gevoed is, heeft het genoeg energie om z’n werk te kunnen doen en zal het niet gaan schreeuwen om snelle suikers. Op deze manier kun je kiézen wanneer je zin hebt om wat lekkers te eten, in plaats van dat het je overvalt. In het laatste geval is het namelijk echt ontzéttend lastig om jezelf af te remmen. Waar zitten ze dan in? Die eiwitten? Je kunt ze vinden in al het dierlijks en als je voor plantaardig gaat: denk aan peulvruchten, volkoren granen en groene groenten!
- 3. Wandel twee keer per dag een half uurtje.
Zo blijven we in beweging en daar worden we blij van! Ook al is het koud en regent het: als je thuiskomt heb je weer wat overwonnen! En dat is een heerlijk gevoel. Hier geldt weer: als we ons
goed voelen over onszelf, kunnen we veel bewuster keuzes maken in plaats van dat we overvallen worden door een enórme drang naar suikerrijk eten. Maak het voor jezelf zo concreet mogelijk wannéér je wil gaan wandelen, bijvoorbeeld: direct als ik opsta (leg alvast je kleren en schoenen klaar naast je bed, dan hoef je ’s ochtends niet na te denken) en als ik mijn laptop aan het eind van de dag heb dichtgeslagen. Hoe concreter je dit voor jezelf hebt, hoe groter de kans dat je het ook daadwerkelijk zal doen!
- 4. GENIET! En relax. Maar écht. Het is niet elke maand december. Mocht je je dus tóch verliezen in al het lekkers: no worries. In januari ligt het allemaal niet meer voor het grijpen en bij mij werkt het zo: als ik een tijdje niet zo voedzaam heb gegeten, dan volgt daarna altijd vanzélf een periode waarin ik weer veel voedzamer eet. Automatisch. Omdat zowel mijn hoofd als mijn lijf daar dan
naar snakt. Op die manier balanceert het zich vanzelf weer uit.
HO HO HO, Merry Christmas! 🎄🎅🏼
Geschreven door ; Marie maessen
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.